Доступність посилання

ТОП новини

Юлія Тимошенко запевняє, що уряд не застосовуватиме членство України в СОТ для впливу на Росію в газових питаннях


Про це Прем’єр-міністр заявила на прес-конференції в Брюсселі, відповідаючи на питання, чи збирається український уряд застосовувати механізми СОТ для впливу на Росію.

Прем’єр-міністр наголосила, що вступ України до Світової організації торгівлі означає інтеграцію країни у торговельний простір, а не те, що Україна буде використовувати своє членство в СОТ для тиску на інші держави. Про це Юлія Тимошенко заявила на прес-конференції в Брюсселі, відповідаючи на питання, чи збирається український уряд застосовувати механізми СОТ для впливу на Росію в газових стосунках.

«Вступ до Світової організації торгівлі – це є прекрасний шлях щодо інтеграції України у світовий торговельний простір, а не певні пристрої і інструменти, щоб тиснути на інші держави. Я думаю, що Україна мусить на своїй території співпрацювати з усіма практично підприємцями, з усіма галузями виробництва, для того щоб ми були в єдиній Світовій організації торгівлі конкуретноспроможними, щоб ми були достойними партнерами, і на це буде якраз наші зусилля і направлено», – зазначила голова уряду.

Юлія Тимошенко вважає, що за участі Києва в роботі Світової організації торгівлі всі торговельні процедури стануть більш прозорими, більш конкурентними щодо усіх партнерів України.

Президент Віктор Ющенко висловлював переконання, що Україну приймуть в СОТ 5 лютого. Тоді відбудеться засідання Генеральної ради Світової організації торгівлі.

Матеріали до теми:

• Юлія Тимошенко вважає, що настав час перейти на наступний щабель стосунків між Україною та Євросоюзом • Юлія Тимошенко здійснює візит до Брюсселя
XS
SM
MD
LG