Доступність посилання

ТОП новини

У Криму виявили високапатогенний пташиний грип


Для подолання наслідків спалаху хвороби в Криму створили оперативний штаб.


Для подолання наслідків спалаху хвороби в Криму створили оперативний штаб.

Як повідомило у п’ятницю Кримське управління Міністерства з питань надзвичайних ситуацій, високапатогенний грип птиці виявили в четвер увечері на невеликій приватній птахофабриці у Красногвардійському районі автономії.

Штаб, до складу якого увійшли представники кримського управління МНС, кримського уряду, міністерств АПК та охорони здоров’я, структур санітарної та ветеринарної медицини, розпорядився знищити всю птицю на ураженому грипом підприємстві, встановити карантин у 3-кілометровій зоні і провести подвірні обходи мешканців населених пунктів, які потрапили у цю зону.

Марія Мірошниченко, головний ветеринарний лікар Криму
Головний ветеринарний лікар Криму Марія Мірошниченко заявила, що ситуація на півострові серйозна: «Україна оточена вогнищами високопатогенного пташиного грипу. Природно, небезпека така є. Джерелом перенесення є перелітні дикі птахи. Сказати, що не буде більше захворювань - неправильно. Загроза є. Тим більше, Крим є основною зоною міграції птахів. Але ситуація під контролем».

Вогнище пташиного грипу зафіксоване у птахівничому господарстві приватного підприємства «Лобзенко» села Рівне Красногвардійського району.

За повідомленням Центру громадських зв’язків кримського управління МНС, у господарстві, де працює 4 особи та утримується близько 25 тисяч курей-несучок, з 15 по 17 січня було зафіксовано загибель 153 голів птиці.

У 24 населених пунктах Криму вже фіксували пташиний грип з грудня 2005 по березень 2006 року.

Тим часом голова Секретаріату Президента провів у п’ятницю нараду щодо виявлення пташиного грипу в Криму.

Представники міністерств охорони здоров’я, надзвичайних ситуацій, Ради міністрів Криму обговорили можливі шляхи для мінімізації наслідків спалаху захворювання.

Матеріали до теми:

• ПТАШИНИЙ ГРИП: ВАРТО ЗНАТИ!
XS
SM
MD
LG