Доступність посилання

ТОП новини

Юлія Тимошенко вимагає організувати виплату компенсацій внесків у колишньому Ощадбанку СРСР так, щоб вона не викликала нарікань із боку громадян


Із таким дорученням Прем’єр-міністр звернулася до голови правління Ощадбанку Анатолія Гулея. Люди, зокрема, скаржаться на відсутність достатньої інформації про порядок реєстрації вкладників і механізми повернення заощаджень. У п’ятницю розпочалися виплати втрачених внесків у колишньому Ощадбанку СРСР. Прес-служба Ощадбанку повідомила, що для отримання компенсації необхідно пред’явити відривний талон від заяви-доручення, паспорт та ощадкнижку. Банк зазначив, що виплата заощаджень не обмежена в часі і кошти можна отримати й пізніше.


Із таким дорученням Прем’єр-міністр звернулася до голови правління Ощадбанку Анатолія Гулея.

Люди, зокрема, скаржаться на відсутність достатньої інформації про порядок реєстрації вкладників і механізми повернення заощаджень.

А в Запоріжжі в черзі за компенсацією помер чоловік 1939 року народження.

У п’ятницю розпочалися виплати втрачених внесків у колишньому Ощадбанку СРСР.

Першими їх отримують ті, хто у 8 січня записався до реєстру вкладників.

Прес-служба Ощадбанку повідомила, що для отримання компенсації необхідно пред’явити відривний талон від заяви-доручення, паспорт та ощадкнижку.

Банк зазначив, що виплата заощаджень не обмежена в часі і кошти можна отримати й пізніше.

Для цього необхідно записатися до реєстру вкладників, і за три дні прохачеві виплатять тисячу гривень.

Якщо внесок становить більшу суму, то її за бажанням покладуть на рахунок у банку. Пізніше громадяни зможуть використати ці кошти для сплати комунальних платежів чи придбання побутової техніки.

У бюджеті цього року для компенсації втрачених заощаджень передбачені 20 мільярдів гривень, із них майже 6 мільярдів – для виплат готівкою.

Матеріали до теми:

• У Дніпропетровську сьогодні так і не розпочали виплачувати компенсації за «радянські» заощадження • У відділеннях Ощадбанку в Харкові знецінені радянські внески видають по талонах
XS
SM
MD
LG