Доступність посилання

ТОП новини

Олександр Турчинов: Україна повністю погасила борг за газ, спожитий у минулому році


Про це перший віце-прем’єр-міністр заявив сьогодні на засіданні уряду. Учора Президент надіслав урядові телеграму з вимогою терміново розрахуватися за газ і відзвітувати про це сьогодні вранці.

Про це перший віце-прем’єр-міністр заявив сьогодні на засіданні уряду.

«Кабмін фінансово підтримав НАК „Нафтогаз“. На сьогодні не існує боргу української сторони перед посередниками на 1 січня 2008 року. Ті борги, які ми отримали у спадщину за 2006–2007 рік, сьогодні закриті. Єдина сума, яку не визнала українська сторона, ні Кабінет міністрів, ні „Нафтогаз“ – це 414 мільйонів, які були шахрайським шляхом нараховані за газ, спожитий у 2006 році за цінами 2007-го», – заявив Турчинов.

Учора Президент надіслав урядові телеграму з вимогою терміново розрахуватися за газ і відзвітувати про це сьогодні вранці.

А перед цим Віктор Ющенко мав телефонну розмову з Президентом Росії Володимиром Путіним. За словами керівника президентського Секретаріату Віктора Балоги, Путін заявив, що оплата за газ неадекватна заборгованості України, а відтак сьогодні компанія «Газпром» може припинити його постачання.

Водночас речник «Газпрому» Сергій Купріянов учора ж заявив, що постачання палива може скоротитися на чверть із третього березня, якщо ситуацію з боргами не врегулюють.

Учора ж компанія-посередник «Укргаз-Енерго» в відповідь на першу вчорашню заяву Турчинова про повне погашення минулорічних боргів за газ наголосила, що «Нафтогаз України» все одно боргує майже 3 мільярди 400 мільйонів гривень.

Матеріали до теми:

• «Газпром»: Проблеми з газом для України тільки загострюються • Напруженість у газових відносинах із Росією поки що зняли, вважає Президент • Олександр Турчинов: Уряд далі наполягає на усуненні посередників із газового ринку • Уряд подав Президентові звіт про погашення газових боргів перед Росією в письмовому вигляді • В Україні знову запахло газом. З усіх боків • Російський «Газпром» може від понеділка, 3 березня, на чверть скоротити постачання газу в Україну
XS
SM
MD
LG