Доступність посилання

ТОП новини

Антинатовські протести розпочалися у понеділок в Києві


Прихильники Комуністичної, Соціалістичної та Прогресивної соціалістичної партій розгорнули наметове містечко на Майдані Незалежності в Києві.


Прихильники Комуністичної, Соціалістичної та Прогресивної соціалістичної партій розгорнули наметове містечко на Майдані Незалежності в Києві. Вони встановили більше ніж десяток невеликих наметів, та понад 30 тентів.

Біля наметового містечка перебували сотні учасників акції, які тримали прапори із символікою своїх партій та антинатовські гасла.

Антинатовський протест лівих проходить під гаслом «Україна проти НАТО».


Комуністи приурочили цю акцію до візиту Президента США Джорджа Буша до України. За словами Валентина Юрчака, представника київського міському КПУ, цією акцією вони хочуть показати як комуністи «раді» вітати президента США.

Напередодні в інтерв’ю українським ЗМІ Буш підтвердив, що підтримує вступ України до НАТО, але основою такого кроку має стати воля українського народу.

Ліві протестують проти вступу України до НАТО. Тим часом Україна ще навіть не приєдналася до Плану дії щодо членства в НАТО.

На саміті Альянсу в румунській столиці Бухаресті (2-4) квітня має вирішитися питання, чи приєднається України до Плану дії щодо членства в НАТО.

Відповідну заявку надіслали до Генерального секретаря НАТО Президент України Віктор Ющенко, Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк та Прем''єр-міністр Юлія Тимошенко.

Матеріали до теми:

• Буш у Києві: перспективи та очікування •&nbspДжордж Буш: Приєднання України до НАТО – це добра політика •&nbspВізит Президента США до Києва •&nbspДо київського візиту президента Буша
XS
SM
MD
LG