Доступність посилання

ТОП новини

На борту вертольота, що зазнав аварiї в Чорному морi, перевантаження не було


Такі попередні дані повідомив міністр з питань надзвичайних ситуацій Володимир Шандра.

Такі попередні дані повідомив міністр з питань надзвичайних ситуацій Володимир Шандра.

За його словами, «на перший погляд», з документами вертольота було все гаразд: його вантажопiдйомнiсть становила 4 тонни, капiтальний ремонт машини здiйснювався 2 роки тому.

На місці катастрофи вертольота Мі-8 завершено пошуково-рятувальні роботи. Згідно з повідомленням Міністерства з питань надзвичайних ситуацій, водночас триває розслідування причин падіння вертольота, яке здійснюють органи Держприкордонслужби

Учора на місці катастрофи вертольота Мі-8 знайшли тринадцяте тіло. Солдата-контактника Держприкордонслужби не було у списку осіб, що перебували на борту. Про це вчора повідомив начальник прес-служби МНС України Ігор Кроль.

Прес-секретар Держприкордонслужби Сергій Астахов також підтвердив інформацію про знайдене тіло. «Це 13-й загиблий в результаті падіння гелікоптера. Очевидно, його посадили в останній момент», – додав Астахов.

Військова прокуратура Південного регіону України за фактом авіакатастрофи порушила кримінальну справу за ст.416 Кримінального кодексу України (порушення правил польоту чи підготовки до польоту). Про це повідомили у прес-службі Генеральної прокуратури України.

Створена слідчо-оперативна група на чолі з прокурором регіону Миколою Фещуком, яка виїхала на місце події для з’ясування обставин падіння вертольота і проведення слідчих дій.

Для надання практичної допомоги з Києва вилетів начальник слідчого управління Головного управління військових прокуратур Генеральної прокуратури України генерал-майор юстиції Валерій Журавель.

У четвер у Чорному морі зазнав катастрофи вертоліт Мі-8 Державної прикордонної служби України, на борту якого знаходилися 14 чоловік – 13 військовослужбовців Держприкордонслужби і один цивільний працівник, електрик. У ході пошуково-рятувальних робіт знайшли одного живого військовослужбовця та доставили у важкому стані у шпиталь. Також на місці катастрофи вертольота знайдені тіла 13 загиблих.
XS
SM
MD
LG