Доступність посилання

ТОП новини

Дипломатичний конфлікт між Білоруссю і США набирає нових обертів


У понеділок Мінськ залишило близько 15 американських дипломатів, а державне телебачення повідомило напередодні про розкриття американської шпигунської мережі.

У понеділок Мінськ залишило близько 15 американських дипломатів, а державне телебачення повідомило напередодні про розкриття американської шпигунської мережі.

До Міністерства закордонних справ Білорусі запросили тимчасового повіреного у справах Сполучених Штатів Джонатана Мура. Він повідомив, що, відповідно до вимоги білоруської сторони про вирівнювання кількості дипломатичних представництв Білорусі і США, відповідна кількість американських дипломатів залишає Білорусь. Неофіційно стало відомо, що йдеться про 15 осіб.

Посол США в Білорусі Карен Стюарт ще 12 березня залишила Мінськ «для консультацій», а перед тим із Вашингтона був відкликаний для консультацій посол Білорусі у США Міхаїл Хвостов.

Дипломатичний скандал розгорівся у зв’язку з тим, що США запровадили додаткові санкції щодо концерну «Бєлнєфтєхім». Вашингтон неодноразово заявляв, що поки у Білорусі залишаються політичні в’язні, Сполучені Штати будуть посилювати економічні санкції.

У колонії вже 2 роки перебуває колишній кандидат на Президента Олександр Казулін, засуджений на 5 років.

У неділю державне білоруське телебачення показало сюжет, в якому йшлося про розкриття шпигунської мережі США на території Білорусі. В сюжеті стверджується, що мережа була організована американським посольством із 10 білоруських громадян, яких уже затримали правоохоронні органи.
XS
SM
MD
LG