Доступність посилання

ТОП новини

Міжнародний енергетичний форум у Києві: без Росії, але з думкою про неї


Богдана Костюк Україна, як найбільший транзитер енергоносіїв у Європі пропонує створити єдиний Каспійсько-Чорноморсько-Балтійський енергетичний простір. Цю ідею озвучив Президент Віктор Ющенко, відкриваючи в четвер Міжнародний енергетичний форум у Києві. Пропозиція об‘єднати інтереси та ресурси країн, що видобувають, транспортують і споживають енергоносії, вперше прозвучала з вуст Ющенка минулого року, на подібному Форумі у Вільнюсі. Тоді це була оригінальна ідея – тепер у Києві їй намагаються реалізувати.

Київ 22 травня 2008 (RadioSvoboda.Ua) – Україна, як найбільший транзитер енергоносіїв у Європі пропонує створити єдиний Каспійсько-Чорноморсько-Балтійський енергетичний простір. Цю ідею озвучив Президент Віктор Ющенко, відкриваючи в четвер Міжнародний енергетичний форум у Києві. Пропозиція об‘єднати інтереси та ресурси країн, що видобувають, транспортують і споживають енергоносії, вперше прозвучала з вуст Ющенка минулого року, на подібному Форумі у Вільнюсі. Тоді це була оригінальна ідея – тепер у Києві їй намагаються реалізувати.


Головним «м’язом» проекту Каспійсько-Чорноморсько-Балтійського енергетичного простору має стати запуск у прямому режимі нафтопроводу «Одеса – Броди – Плоцьк», із подальшим його розгалуженням для поставок далі до Європи каспійської нафти. Власне, це передбачено у нинішньому указі Віктора Ющенка про роботу нафтогону за проектним напрямком.

Спеціальний представник Президента з питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський зазначив: «Ми очікуємо сигналу, що питання про прокачування каспійської нафти за маршрутом Одеса – Броди – Словаччина і далі на Чехію, НПЗ інших країн західної Європи фактично уже вирішене. Тому що останні місяці проводились серйозні переговори. І нам вдалося з нашими іноземними партнерами практично врегулювати всі питання на відкриття цього маршруту».

Але, як виявилося, технічні питання ще не узгоджено до кінця. Про це повідомив голова правління ВАТ «Укртранснафта» Ігор Кирюшкін: «Головне – заповнити нафтопровід технологічною нафтою, а сама найперша умова – це проведення експерименту, якому опирається наш східний сусід з усіх сил».

За словами Ігоря Кирюшкіна, йдеться про роздільну прокачку різних типів нафти – світлої каспійської, і російської.

Напередодні Форуму, міністерство закордонних справ України повідомило, що до участі в ньому зголосилися чільні європейські політики, науковці та представники міжнародних енергетичних компаній. Але буквально за годину до початку Форуму виявилося, що чимало з них до Києва у четвер не прибули. Так, зокрема, серед гостей не виявилося посла з особливих доручень МЗС Чехії Бартошки та раніше анонсованих представників польського уряду.

ЄС наразі не має спільної позиції стосовно ініціативи Ющенка

Дипломати пояснювали це Радіо Свобода тим, що Євросоюз наразі не має спільної позиції стосовно ініціативи Президента Віктора Ющенка – створити Каспійсько-Чорноморсько-Балтійський енергетичний простір. Так само, невідома і позиція потужного енергетичного гравця – Росії – з цього питання.

Як зазначив експерт із питань газової політики європейської програми Inogate Віктора Петренка, «Ми (ЄС) повинні дати сигнал Україні, Грузії та Азербайджану – що від них чекає Євросоюз, що він хоче від них, як ми будемо співпрацювати, як будемо враховувати інтереси Росії? Ці питання пов‘язані».

А Президент України визнав, що енергетичні питання тісно пов’язані з політикою.

«На жаль, дуже часто у сучасному світі через неузлагодженість концепції організації енергетичного ринку у цілому, цей сектор отримує найбільше політичних шантажів і політичного тиску. Дуже часто нафта і газ є елементами продовження політики», – заявив Віктор Ющенко.

Дискусії продовжаться у п’ятницю, як обіцяють українські дипломати, за участю президентів Польщі, Грузії, Естонії, Латвії, Литви, Румунії і Молдови.

Матеріали до теми:

• На Київському енергетичному форумі говорять про транспорт каспійської нафти до Європи і про Vanco

• Віктор Ющенко: Переведення нафтопроводу «Одеса-Броди» на транспортування каспійської нафти перебуває в технічній стадії реалізації
XS
SM
MD
LG