Доступність посилання

ТОП новини

Виведення Чорноморського флоту Росії з території України стане важливим кроком у зміцненні регіональної стабільності та безпеки, заявляє МЗС України


20 травня Президент Віктор Ющенко доручив Кабміну протягом двох місяців підготувати законопроект про припинення перебування Чорноморського флоту Росії в Криму з 2017 року.


У коментарі речника Міністерства закордонних справ України щодо виведення Чорноморського флоту Російської Федерації з території України, сказано, що в Україні із здивуванням сприйнято коментар Міністерства закордонних справ Російської Федерації РФ від 21.05.2008 року щодо рішення РНБО України про підготовку законопроекту з припинення з 2017 року чинності двосторонніх угод, що регулюють питання тимчасового перебування Чорноморського флоту Росії на території України.

За словами МЗС України, російська сторона добре обізнана з позицією України з цього питання.

Минулого місяця пiд час зустрiчi мiнiстрiв закордонних справ Росiї та України українська сторона передала проект меморандуму про етапи i порядок своєчасного виведення військових формувань Чорноморського флоту Росії з території України.

20 травня Президент Віктор Ющенко доручив Кабміну протягом двох місяців підготувати законопроект про припинення перебування Чорноморського флоту Росії в Криму з 2017 року.

За словами речника МЗС України з метою дотримання необхідних юридичних процедур українська сторона має ухвалити закон, яким би припинявся строк дії відповідних угод, зокрема Угоди про статус та умови перебування ЧФ РФ на території України з 28 травня 2017 року, що передбачено в 25 статті згаданого документа.

«Україна не розглядає питання щодо пролонгації строку перебування ЧФ РФ на своїй території після 28 травня 2017 року. До вказаного строку ЧФ РФ має бути повністю виведений з території України», – мовиться у коментарі речника МЗС України.

За словами речника МЗС, Українська сторона впевнена, що повне виконання російською стороною базових угод з питань Чорноморського флоту Російської федерації і його виведення з території України стане важливим кроком у зміцненні регіональної стабільності та безпеки.

Матеріали до теми:

• МЗС Росія критикує «поспішність» Києва щодо термінів перебування на території України російського Чорноморського флоту

• МЗС України вручило росiйськiй сторонi ноту протесту у зв''язку з випробуванням авiацiйної протичовнової ракети в Криму • Чия ракета? В Криму на пляжі знайшли найсучасніший боєприпас із російською символікою
XS
SM
MD
LG