Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську люди, які живуть із ВІЛ, пікетують облдержадміністрацію


Активісти акції протесту не задоволені тим, як реалізуються в області програма боротьби з особливо небезпечними інфекціями: зокрема, у ній не враховані пропозиції громадських організацій ВІЛ-позитивних людей щодо придбання медичних препаратів, які сповільнюють розвиток інфекції в організмі. В облдержадміністрації зі звинуваченнями у бездіяльності щодо проблеми СНІДу категорично не згодні.

Мета акції – привернути увагу влади до проблем профілактики, діагностики та лікування СНІДу.


Біля входу до будівлі адміністрації учасники акції роздають чиновникам символічні чеки на 2 гривні 33 копійки – саме стільки, за підрахунками ВІЛ-інфікованих, держбюджет України надає щороку на одного українця для лікування та профілактики хвороби.

Для порівняння, кажуть вони, медичне обслуговування одного депутата Верховної Ради обходиться у тисячі доларів на рік.


Активісти акції протесту також не задоволені тим, як реалізуються в області програма боротьби з особливо небезпечними інфекціями: зокрема, у ній не враховані пропозиції громадських організацій ВІЛ-позитивних людей щодо придбання медичних препаратів, які сповільнюють розвиток інфекції в організмі.

В облдержадміністрації зі звинуваченнями у бездіяльності щодо проблеми СНІДу категорично не згодні.

Як зауважив начальник управління внутрішньої політики облдержадміністрації Гліб Пригунов, який вийшов до пікетувальників, наразі в регіоні готуються до відкриття два СНІД-центри з надсучасним обладнанням, де безкоштовно надаватимуть допомогу інфікованим.

Пікетувальникам же він порадив не влаштовувати акції, а активніше співпрацювати з владою.

Дніпропетровська область належать до найбільш уражених епідемією ВІЛ-СНІД регіонів України. За рівнем поширеності інфекції вона посідає перше місце. За офіційними даними, наразі в області ВІЛ-позитивними є понад 100 тисяч людей, щороку до них додається ще по кілька тисяч.

Кожну третю неділю травня за рішенням Всесвітньої організації охорони здоров’я проводиться День пам’яті померлих від СНІДу.
XS
SM
MD
LG