Доступність посилання

ТОП новини

МЗС України: Ініціатива «Східне партнерство» має передбачати надання Україні перспективи членства в Євросоюзі


Сьогодні Польща та Швеція запропонували міністрам закордонних справ держав Євросоюзу посилити співпрацю в галузі економіки, екології і соціального забезпечення з Україною, Молдовою, Азербайджаном, Вірменією, Грузією і Білоруссю. Ця пропозиція не передбачає перспективи членства учасників ініціативи в Євросоюзі.

Так мовиться в коментарі Міністерства закордонних справ України щодо розробки східного виміру політики ЄС.

Сьогодні Польща та Швеція запропонували міністрам закордонних справ держав Євросоюзу посилити співпрацю в галузі економіки, екології і соціального забезпечення з Україною, Молдовою, Азербайджаном, Вірменією, Грузією і Білоруссю.

Ця пропозиція не передбачає перспективи членства учасників ініціативи в Євросоюзі.

Але міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що її метою є допомогти країнам-учасницям підготуватися до можливого набуття членства в ЄС.

Українське керівництво домагається, щоб Євросоюз узяв на себе зобов’язання прийняти Україну до свого складу хоч колись. У ЄС відмовляються йти на такий крок.

Президент Віктор Ющенко нещодавно висловлював сподівання, що вже у вересні Україна отримає статус «асоційованого члена» Європейського Союзу. «Асоційованих членів» у ЄС не існує.

Матеріали до теми:

• Польща і Швеція оголосили пропозицію тісніших зв’язків ЄС із Україною й іншими державами Східної Європи • «Східне партнерство» організує співпрацю між східними сусідами ЄС? • Польський уряд пропонуватиме Євросоюзу посилити співробітництво з країнами Східної Європи
XS
SM
MD
LG