Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську Щербицького, Брежнєва і Кучму увічнюють у бронзі, опозиція обурюється (ФОТО)


У Дніпропетровську в суботу відкрили площу 80-річчя Дніпропетровської області, її центром стала композиція з восьми бетонних стел, де розташовані 15 бронзових барельєфів особистостей, які, на думку творців, прославили регіон.

Серед них – барельєфи генерального секретаря ЦК КПРС Леоніда Брежнєва, першого секретаря ЦК Компартії України Володимира Щербицького, колишнього Президента України Леоніда Кучми, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

Також у барельєфах закарбували головного конструктора бюро «Південне» Михайла Янгеля, історика Дмитра Яворницького, письменника Олеся Гончара тощо.
Націонал-демократичні сили вже висловили обурення змістом композиції. Зокрема, в місцевому осередку Української народної партії заявили, що вважають це «блюзнірством».

«Так боляче від того, що на цій алеї скільки україноненависників, які все робили для того, щоб знести Україну з лиця землі, знищити мову, культуру, нас як етнос!» – заявив Радіо Свобода лідер осередку УНП Анатолій Сокоринський.

Про негативне ставлення до скульптурної композиції заявили і в обласній організації Товариства «Просвіта».

Раніше у Дніпропетровську попри перестороги громадських активістів з’явилась вулиця Брежнєва, а перед тим – музей Щербицького у Верхньодніпровську.
XS
SM
MD
LG