Доступність посилання

ТОП новини

«Репортери без кордонів» закликають врятувати українку Кочнєву


Міжнародна правозахисна організація «Репортери без кордонів» стурбована долею викраденої сирійськими повстанцями українки Анхар Кочнєвої і просить владу Франції, Великобританії, США і ЄС домогтися її звільнення.

«Репортери» закликають членів угруповання «Сирійської вільної армії», що захопило журналістку, негайно її звільнити.

«Ми закликаємо французький, британський і американський уряди, а також Європейський Союз спонукати Національну коаліцію сирійської опозиції і революційних сил до тиску на «Сирійську вільну армію» з метою звільнення Кочнєвої. Три ці країни, як і ЄС, визнали Нацкоаліцію і її лідера Ахмеда Моаза аль-Хатиба законними представниками сирійського народу і, таким чином, несуть відповідальність за те, щоб змусити Нацкоаліцію поважати права людини і міжнародні гуманітарні стандарти», – мовиться в заяві організації.

Звернення також підтримали представники ще трьох журналістських організацій: Article 19, Комітет захисту журналістів і Міжнародний інститут преси.

Кочнєва працювала позаштатним кореспондентом у Сирії, співпрацювала з багатьма російськими ЗМІ. Її викрали поблизу Хомса в жовтні.

Напередодні МЗС України закликало Дамаск діяти активніше для звільнення Кочнєвої і притягнення винних осіб до відповідальності.

Викрадачі заявили, що Кочнєву можуть стратити 13 грудня, якщо до того часу за неї не заплатять викуп – 50 мільйонів доларів.
XS
SM
MD
LG