Доступність посилання

ТОП новини

У Києві цілувались на підтримку російських геїв і лесбійок (ВІДЕО, ФОТО)


Під посольством Росії цілувались проти гомофобії
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:03 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
Під посольством Російської Федерації у Києві українські ЛГБТ-активісти провели акцію солідарності з російськими борцями проти гомофобії. На знак протесту проти впровадження гомофобного, на їхню думку, законодавства в Росії шість учасниць протесту майже хвилину цілувались біля входу в посольство.

Акція пройшла під гаслом «Гомофобія – сором держави!». Як заявляють організатори акції, вони мали на меті «нагадати про неприпустимість дискримінації та обмежень у доступі до інформації через сексуальну орієнтацію чи гендерну ідентичність».

25 січня Державна Дума Російської Федерації ухвалила в першому читанні проект закону, який впроваджує штрафи за пропаганду гомосексуальності серед дітей і підлітків.

Як заявляють ініціатори протесту, в Україні теж намагаються запровадити аналогічні законодавчі акти. У жовтні 2012 року Верховна Рада України ухвалила в першому читанні законопроект, який передбачає заборону пропаганди гомосексуалізму і встановлення кримінальної відповідальності за порушення цієї заборони.
XS
SM
MD
LG