Доступність посилання

ТОП новини

Правоохоронці Прикарпаття підписують із облрадою заяву про співпрацю


На сесії Івано-Франківської обласної ради в четвер 72 депутати проголосували за спільну заяву та керівників управлінь СБУ, МВС, військового гарнізону, головного управління Міндоходів щодо взаємної співпраці в дотриманні громадського порядку.

У заяві йдеться про «спільну готовність до спільного забезпечення громадського порядку з метою досягнення народної довіри на території області». Передбачено узгоджувати дії при забезпеченні правопорядку, вживати заходів щодо викриття, попередження та локалізації провокацій, спрямованих на дестабілізацію ситуації в області.

Представники силових структур на сесії не були присутні. Але керівники УМВС в області, військового гарнізону та обласної податкової повідомили про підтримку цього документа.

Наразі нема схвалення керівників прокуратури і СБУ. Як повідомив перший заступник голови обласної ради Олександр Левицький, прокурор області Олег Хряпа зараз у відрядженні дорогою на Київ і йому потрібен час для ознайомлення з документом, а керівник управління СБУ в області Андрій Кміта заявив, що «він військовозобов’язаний, офіцер, суворо підпорядковується голові СБУ і вищому керівництву і не отримував наказу, дозволу на підписання такого документа», інформує кореспондентка Радіо Свобода.

На сесії було повідомлено, що подібні заяви планують підтримати й інші області Західної України, і це має стати підтвердженням, що «правоохоронці на боці українського народу».

Представники громадськості наполягали на зміні керівництва силових структур.
XS
SM
MD
LG