Доступність посилання

ТОП новини

Військові в зоні АТО зі звичайних вантажівок роблять «фортеці на колесах»


Ми зробили фортецю на колесах – військовий
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:55 0:00

Ми зробили фортецю на колесах – військовий

Через брак техніки в зоні АТО солдати змушені звертатись до активістів, щоб ті допомогли бронювати автотранспорт. Як передає кореспондент Радіо Свобода, в таборі поблизу Новоайдару на Луганщині працює команда волонтерів, які обварюють товстими металевими пластинами вантажівки для перевезення солдатів: укріплюють кабіну водія, кузов і мотор. Також на машини встановлюють гранатомети. В кузові облаштовують позиції для стрільби, що дозволять бійцям вести вогонь, не зупиняючи машину.

«Колись будували майже не руйнівні фортеці, то ми зробили свою власну фортецю на колесах. Такі машини дуже ефективні, коли на нас влаштовують засади. Броня має два прошарки. Для різновидів вогнепальної зброї і вибухових речовин. Перший щит приймає на себе удар, другий – захищає», – розповів військовослужбовець Андрій.

Над одним автомобілем працюють близько трьох тижнів. Вага броні – півтори тони. Роботи оплачують за гроші, зібрані волонтерами.

Нещодавно в Міністерстві оборони заявили про те, що усі військові частини Збройних Сил України в зоні АТО забезпечені технічними засобами на 100 відсотків.

XS
SM
MD
LG