Доступність посилання

ТОП новини

Українські діти приїжджають на відпочинок до Чехії


На відпочинок і оздоровлення до Чехії сьогодні приїхала перша група дітей з України. 30 українських дітей віком від 10 до 15 років відпочиватимуть у місті Соленіце на запрошення міністра закордонних справ Чехії Любоміра Заоралка.

Чеський міністр особисто сьогодні привітав дітей, більшість із яких є нащадками волинських чехів, повідомили в МЗС Чехії.

У зв’язку з приїздом українських дітей на відпочинок до Чехії міністр Любомір Заоралек сьогодні заявив, що потрібно шукати мирне вирішення конфлікту в Україні. На його думку, «конфлікт на Сході України не має воєнного вирішення», і ЄС потрібно шукати дипломатичні шляхи вирішення кризи.

Українські діти в Чехії відпочиватимуть два тижні, протягом яких для них підготовлена спеціальна культурна і освітня програма, а також зустрічі з чеськими ровесниками.

Цього року Чехія загалом прийме на оздоровлення 90 дітей з України. До другої групи увійдуть діти з Сходу України, а в третій відпочиватимуть діти-сироти.

З цією метою чеський уряд ухвалив спеціальний план, виділивши для його реалізації в перерахунку понад 2 мільйони доларів США. Крім МЗС Чехії, відпочинок дітей з України взяло під свою опіку Міністерство внутрішніх справ.

XS
SM
MD
LG