Доступність посилання

ТОП новини

Санкції ЄС проти Росії залежатимуть від ситуації на Донбасі – Домбровскіс


Віце-президент Єврокомісії з питань євро Валдіс Домбровскіс
Віце-президент Єврокомісії з питань євро Валдіс Домбровскіс

Подальші кроки ЄС щодо Росії залежатимуть від розвитку ситуації на Донбасі, заявив віце-президент Єврокомісії з питань євро Валдіс Домбровскіс.

«Якщо все-таки припинення вогню дотримуватиметься, якщо з боку Росії будуть конструктивні кроки у бік деескалації, то реакція Євросоюзу буде в один бік, але якщо ескалація продовжуватиметься, то Євросоюзу доведеться ухвалювати подальші рішення щодо санкцій та інших засобів впливу на Росію», – сказав Валдіс Домбровскіс в інтерв’ю Радіо Свобода.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини та Росії домовились про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, однак ухвалені в Мінську чергові домовленості про чергове припинення вогню постійно порушуються. Зокрема, проросійські сепаратисти і війська Росії продовжили наступ на місто Дебальцеве на Донеччині і в змусили до відступу українські війська, які дотримувалися режиму припинення вогню і не могли дати повноцінної відсічі. Тим часом сепаратисти звинувачують у таких порушеннях українську сторону. Росія при цьому стверджує, що не зв’язана ніякими зобов’язаннями за мінськими домовленостями, бо, мовляв, є лише їхнім «гарантом», але не учасником.

XS
SM
MD
LG