Доступність посилання

ТОП новини

Мобільні технології наближають світ до віртуальної реальності


«Одного дня, незабаром, ми усі матимемо змогу демонструвати наживо, що де і коли ми робимо» – Цукерберг

Мобільні технології перетворюють фантазії на реальність і стають невід’ємною складовою сучасного життя. Побачити майбутнє галузі можна на Світовому конгресі мобільних технологій, що цьогоріч відбувається у Барселоні. Завдяки співпраці виробників та соціальної мережі Facebook у мобільному світі назріває чергова революція, що повинна наблизити людство до віртуальної реальності.

Незабаром віртуальний світ інтегрується в мережу Facebook, що охоплює понад 1,5 мільярда жителів планети. У Барселоні представлено нову відеокамеру, що знімає зображення на 360 градусів навколо себе. Це дозволяє створити відчуття присутності на місці зйомки. Особисто представляє нові технології засновник мережі Facebook.

«Дуже скоро ми усі матимемо змогу демонструвати наживо, що, де і коли ми робимо. Наші друзі, рідні та близькі зможуть переживати разом з нами, начебто вони перебувають поруч», – обіцяє Марк Цукерберг.

Нові камери спонукатимуть користувачів створювати безмежну кількість відео. На погляд експертів, саме контент, вироблений користувачами, буде ключовим фактором на ринку технологій.

Якщо раніше була проблема, як донести новий продукт до споживача, то у цьому випадку вже існують шляхи розповсюдження, а саме Facebook та інші соціальні мережі.

«Facebook та YouTube можуть донести новий контент до сотень мільйонів людей. На мій погляд, це буде дуже популярно. Думаю, багато людей зніматимуть усе навколо себе і ділитися зображенням. Адже якщо у вас є нагода настільки близько до реальності передати, що відбувається навколо вас, це захоплює», – каже Бен Вуд, директор досліджень компанії CCS INSIGHT.

Мобільні телефони стали невід’ємною складовою життя людини. Вони керують побутовою технікою, заводять автомобілі та регулюють температуру у будинку на відстані, повідомляють про погоду, проектують зображення на телеекран.

«Ваш телефон стає не просто основою вашого мобільного життя, але й усіх пристроїв у вашому домі», – стверджує редактор одного з профільних видань Ніраве Ґодія,.

Однак експерти прогнозують спад попиту на мобільні телефони цього року на 2%. Цей ринок перенасичений, і компаніям важко вирізнятися на загальному фоні, що спонукає їх до нових розробок.

Ми досягли рівня, коли світ телефонів став одноманітним
Бен Вуд

«Виклик для індустрії у тому, що ми досягли рівня, коли світ телефонів став одноманітним. Чим відрізняються прямокутники з екраном, батареєю та камерою? Тут ми бачимо, що деякі компанії вирішують цю проблему виробництвом новинок», – зазначає експерт Бен Вуд.

Так, LG представила модульний телефон, в якому легко поміняти батарею, камеру чи аудіо динамік. Samsung пропонує віртуальні окуляри, в які вставляється мобільний телефон і зображення набуває віртуального відчуття. Sony показала камеру, здатну активізуватися за 0,6 секунди.

«Я думаю, це цікавий момент на шляху, яким буде розвиватися ринок мобільних технологій. Усі мають різні проблеми і усі шукають свій вихід із ситуації», – наголошує менеджер з маркетингу компанії Sony Діана Фернандез.

Провідний гравець на ринку телефонів, американська компанія Apple, як і раніше не бере участі у Світовому конгресі мобільних технологій. Компанія традиційно тримає подалі від конкурентів свої новинки і випускає їх на ринок в умовах особливої таємниці.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG