Доступність посилання

ТОП новини

У Росії планують повезти сирійських школярів до Криму


Крим ©Shutterstock
Крим ©Shutterstock

У Міністерстві оборони Росії заявляють, що сирійські школярі поїдуть на відпочинок до молодіжного табору у Криму.

У понеділок, 6 липня, у російському оборонному відомстві повідомили, що йдеться про групу з 15 вихованців інтернату для дітей військовослужбовців Сирійської Арабської Республіки, які загинули під час виконання службового обов’язку у Дамаску.

За повідомленням, перед поїздкою до Криму група сирійських школярів відвідає розташування 154-го окремого комендантської Преображенського полку, де, за повідомленням російського військового відомства, «військовослужбовці батальйону Почесної варти продемонструють сирійським дітям майстерність стройової підготовки, а також ознайомлять з окремими зразками автомобільної та спеціальної техніки».

Москва є ключовим гравцем у підтримці режиму сирійського президента Башара аль-Асада.

У кінці лютого 2014 року перекинуті з Росії і кримських баз Чорноморського флоту Росії війська без розпізнавальних знаків окупували Кримський півострів.

16 березня 2014 на території Криму і міста Севастополя відбувся так званий референдум про статус півострова, за результатами якого Росія включила Крим до свого складу. Ні Україна, ні Захід не визнали це голосування і вважають, що Крим Росія анексувала.

XS
SM
MD
LG