Доступність посилання

ТОП новини

Юлія Тимошенко сьогодні вранці має доповісти Президентові про вжиті заходи щодо погашення «газових» заборгованостей


Ющенко і Путін домовилися про погашення газового боргу України в півтора мільярда доларів під час візиту українського Президента до Москви цього місяця. Учора російський керівник заявив, що оплата за газ неадекватна заборгованості України.

Учора голова держави надіслав прем’єрові телеграму з такою вимогою.

А перед цим у Віктора Ющенка відбулася телефонна розмова з Президентом Росії Володимиром Путіним.

Як повідомив голова Секретаріату Президента Віктор Балога, російський керівник заявив, що оплата за газ неадекватна заборгованості України і сьогодні компанія «Газпром» може припинити його постачання.

Водночас речник російського «Газпрому» Сергій Купріянов учора ж заявив, що постачання палива може скоротитися на чверть із третього березня, якщо ситуацію з боргами не врегулюють.

У свою чергу, за словами першого віце-прем’єра України Олександра Турчинова, «Нафтогаз» учора погасив усі борги за минулий рік. При цьому віце-прем’єр назвав ці зобов’язання України «штучно створеними».

Водночас Україна має чималі борги за газ і за нинішній рік. Компанія-посередник «УкрГаз-Енерго» вчора ввечері заявила, що борг «Нафтогазу» складає наразі майже 3 мільярди 400 мільйонів гривень.

Ющенко і Путін домовилися про погашення газового боргу України в півтора мільярда доларів під час візиту українського Президента до Москви цього місяця.

Матеріали до теми:

• В Україні знову запахло газом. З усіх боків

• Російський «Газпром» може від понеділка, 3 березня, на чверть скоротити постачання газу в Україну
XS
SM
MD
LG