Доступність посилання

ТОП новини

З’їзд у Сіверськодонецьку попереджає владу про «відповідальність» за «фальсифікацію історичного минулого України»


«Розглянувши питання стосовно фальсифікацій історичного минулого України, з’їзд визнав за необхідне попередити органи влади про відповідальність за антиконституційні дії, перевищення повноважень і надання свідомо неправдивої інформації, перш за все щодо проблеми Голодомору, діяльності нацистських злочинців і ОУН-УПА», – мовиться в резолюції.

«Розглянувши питання стосовно фальсифікацій історичного минулого України, з’їзд визнав за необхідне попередити органи влади про відповідальність за антиконституційні дії, перевищення повноважень і надання свідомо неправдивої інформації, перш за все щодо проблеми Голодомору, діяльності нацистських злочинців і ОУН-УПА», – мовиться в резолюції, яку ухвалив у суботу другий всеукраїнський з’їзд депутатів усіх рівнів, що його провела Партія регіонів.

З’їзд вважає за необхідне провести всеукраїнське обговорення тематичного змісту українських підручників із залученням істориків, політологів, педагогів і психологів із усіх регіонів України.

Також з’їзд має намір запропонувати Всеукраїнському форумові інтелігенції, який має відбутися в Києві в березні, власний проект концепції гуманітарного розвитку України.

Матеріали до теми:

• Сіверськодонецький з’їзд хоче захистити російську мову від «насильницької українізації» • З’їзд у Сіверськодонецьку хоче створити комітет для проведення референдуму щодо НАТО • З’їзд у Сіверськодонецьку бачить «батьківщину в небезпеці» через «агресивний націоналізм, що по суті межує з нацизмом» • Рінат Ахметов замість з’їзду в Сіверськодонецьку в суботу вболівав за «Шахтар»
XS
SM
MD
LG