Доступність посилання

ТОП новини

Юрій Луценко розкритикував керівництво місії ООН за невдало організовану операцію в Косові


За словами міністра внутрішніх справ України, керівники місії не були готові до зіткнень у Мітровиці.

За словами міністра внутрішніх справ України, керівники місії не були готові до зіткнень у Мітровиці.

«На мій погляд, керівництво місії ООН не було готове до оперативного реагування. План був підготовлений невдало: і день, і місто, і мета були вибрані непродумано», – зазначив Юрій Луценко.

Голова МВС вважає за доцільне перепідпорядкувати миротворчий підрозділ МВС у Косові від місії ООН місії Європейської Комісії.

Сьогодні ж Юрій Луценко, виступаючи у Верховній Раді, закликав парламент не відкликати українських миротворців із Косова. За його словами, відступ українських бійців буде ганьбою для них, для МВС і для України.

Напередодні під час сутички між противниками проголошення незалежності Косова та поліцейськими силами ООН у косовській Мітровиці загинув український миротворець, ще понад 20 – були поранені.

Матеріали до теми:

• Україна наразі не має наміру переглядати свою участь у миротворчих операціях в Косові • ООН звинуватила сербських політиків у причетності до організації масових заворушень у Косові, що призвели до загибелі українського миротворця • Український миротворець, поранений під час сутичок у місті Мітровиця в Косові, помер у лікарні • Косовську Мітровицю відвідають керівники МВС України і Польщі для з’ясування питань безпеки українських і польських поліцейських • Жителі Косовської Мітровиці кривавими протестами відзначили місяць від проголошення незалежності краю • У Косові обстріляли українських миротворців – 14 поранених, один у тяжкому стані • Щонайменше 25 поліцейських ООН, 8 миротворців НАТО і десятки сербів постраждали сьогодні внаслідок сутичок у північному косовській Мітровиці

XS
SM
MD
LG