Доступність посилання

ТОП новини

Україна й США завтра мають підписати три угоди


Як заявив посол України в Сполучених Штатах Олег Шамшур, сторони мають намір домовитися, зокрема, про торговельну й інвестиційну співпрацю.

Як заявив посол України в Сполучених Штатах Олег Шамшур, сторони мають намір домовитися, зокрема, про торговельну й інвестиційну співпрацю.

«Планується підписання і надання політичної підтримки з головних документів: це – Дорожня карта українсько-американського співробітництва, де будуть визначені пріоритети співпраці між Україною і США на ближчу перспективу. Ще два важливі документи – це угода про співробітництво в галузі дослідження і використання космічного простору, та угода про торговельне та інвестиційне співробітництво. Саме ця угода є практичним наслідком – а дуже часто дискутується, що дає Україні вступ до СОТ – от це є конкретний приклад. Це можливість укладення такої угоди зі США», – зазначив Олег Шамшур.

Згадані документи мають підписати за підсумками візиту американського президента Джорджа Буша.

Він прилітає до Києва сьогодні ввечері – літак Буша приземлиться в Борисполі о 23:00 – і пробуде в Україні до 17 години завтрашнього дня.

Візит Буша до України супроводжується посиленими заходами безпеки: правопорядок у Києві охоронятимуть 5 тисяч міліціонерів, рух транспорту у центрі столиці буде обмежений.

Матеріали до теми:

• Буш у Києві: перспективи та очікування •&nbspДжордж Буш: Приєднання України до НАТО – це добра політика
XS
SM
MD
LG