Доступність посилання

ТОП новини

Уряд України контролюватиме перебіг тестування випускників до підведення його підсумків


Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко зазначила, що перший етап – обов''язкове тестування з української мови та літератури – пройшло 92% осіб від усіх, хто зареєструвався.


Про це у середу на засіданні уряду заявила Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко.

«Незалежне тестування це, безумовно, та модель, яка мінімізує всі корупційні дії, які так чи інакше пов’язують зі сферою освіти. Але, я думаю, що прекрасний світовий досвід нам потрібно втілювати у життя в Україні розумно, поступово, професійно, і не дай Боже, щоб ми перетворили боротьбу з корупцією на боротьбу з нашими власними дітьми» – зазначила Юлія Тимошенко.

Вона зауважила, що свiтовий досвiд необхiдно «впроваджувати в Українi розумно, поступово, професiйно».

Прем''єр сказала, що перший етап – обов''язкове тестування з української мови та літератури – пройшло 92% осіб від усіх, хто зареєструвався. Ті ж, хто з поважних причин не зміг написати учора тест, зможуть це зробити 26 червня на додатковому тестуванні.

Усі інші предмети учасники тестування обиратимуть в залежності від того, до якого вищого навчального закладу вони хочуть вступити.

Цього року вперше вступні іспити до вишів скасовано, і абітурієнтів мають приймати на підставі конкурсу за результатами тестування.

Відповідно до графіка, затвердженого Міністерством освіти, основна сесія тестування проводиться з 22 квітня по 4 червня, додаткова (для тих, хто не зміг скласти тести з об’єктивних причин) – з 26 червня по 4 липня. Передбачено, що кожному учаснику не пізніше 10 днів після завершення обробки результатів, надсилають відповідні сертифікати, які потім подають у виші.

Матеріали до теми:

Матеріали до теми:

• Уряд створює групу для розробки пропозицій для законодавчого закріплення статусу тестування • 92% випускників шкіл, які зареєструвалися, взяли участь у першому етапі зовнішнього тестування • Іван Вакарчук: перший етап зовнішнього незалежного тестування відбувся і ніхто не скасовуватиме його результатів • Уряд не має наміру скасовувати зовнішнє тестування випускників шкіл • Міністр освіти й науки заявляє про готовність його відомства провести незалежне тестування випускників шкіл, що бажають вступати до вишів • Громадянська мережа «Опора» просить уряд не скасовувати завтрашнє незалежне зовнішнє тестування для випускників шкіл
XS
SM
MD
LG