Доступність посилання

ТОП новини

Росія збільшила чисельність миротворчого контингенту в Абхазії з двох до трьох тисяч осіб


Про це заявив міністр закордонних справ невизнаної республіки Абхазія Сергій Шамба. За його словами, влада Абхазії вітає рішення Москви. Грузія назвала дії російської влади актом військової агресії.

Про це заявив міністр закордонних справ невизнаної республіки Абхазія Сергій Шамба. За його словами, влада Абхазії вітає рішення Москви. Грузія назвала дії російської влади актом військової агресії.

Голова парламентського комітету оборони та безпеки Грузії Гіві Таргамадзе в інтерв’ю Радіо Свобода заявив.

«Усі рішення, які були ухвалені ще вчора для того, щоб ввести додаткових, так званих, миротворців у зону конфлікту в Абхазію, ми розцінюємо як початок інтервенції. Тому що все це відбувається без будь-якого узгодження з грузинською стороною, як це передбачено у тому договорі, на який вказує російська сторона. Це московський договір від 1993 року. Правда, там вказано, що максимальна кількість миротворців може бути 3 тисячі. Однак там же вказано, що ця кількість має узгоджуватися зі всіма сторонами. Без будь-якого узгодження з 2000 року російська сторона доводить цю кількість до 3 тисяч», – сказав грузинський парламентар Гіві Таргамадзе.

Союз НАТО заявляє, що слідкує за нарощуванням в Абхазії російського миротворчого контингенту. Представники Північноатлантичного альянсу та Євросоюзу вважають, що це рішення Кремля не сприятиме врегулюванню ситуації в регіоні.

Москва зазначає, що діє в межах мандата ООН і стверджує, що Грузія готує в Абхазії воєнну операцію.

Матеріали до теми:

• Введення Росією додаткових військових сил до Абхазії викликало гострі реакції в Тбілісі • Президенти України і Грузії занепокоєні намаганнями Росії поставити під сумнів територіальну цілісність Грузії • «Якщо уникнути агресії не вдасться, то Збройні Сили Грузії захищатимуть свою Батьківщину» – Гіорг Тарґамадзе • «Таких агресивних заяв (Росії), які упродовж останніх кількох тижнів чуємо, ми раніше не чули» – Давид Какабадзе • НАТО стежить за рухом російських військ в Абхазії

• Росія нарощує свої миротворчі сили в Абхазії та Південній Осетії • Грузія готується до воєнної операції в Абхазії, заявляє МЗС Росії • Україна серйозно стурбована деструктивною лінією Росії і її невиваженими кроками щодо Абхазії й Південної Осетії • Кондоліза Райс «дуже занепокоєна» рішенням Росії посилити співпрацю з грузинськими сепаратистами • США, НАТО й ЄС закликають Росію відмовитися від зміцнення зв’язків із Абхазією й Південною Осетією
XS
SM
MD
LG