Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Ющенко: Переведення нафтопроводу «Одеса-Броди» на транспортування каспійської нафти перебуває в технічній стадії реалізації


Про це Президент України повідомив у четвер під час зустрічі зі своїм азербайджанським колегою Ільхамом Алієвим

Про це Президент України повідомив у четвер під час зустрічі зі своїм азербайджанським колегою Ільхамом Алієвим.

«Розглядалося питання на технічному рівні щодо заміщення по нафтопроводу Одеса-Броди і далі на нафтопереробні підприємства України та інших країн каспійської нафти. У рамках робочої групи це питання обговорили. Зараз проводяться робочі контакти щодо розрахунків об’єму заміщення бакинської нафти. Я б сказав, питання перебуває у технічній площині», – зазначив Віктор Ющенко.

Цього ж дня Президент створив робочу групу для забезпечення роботи нафтопроводу Одеса-Броди в прямому напрямі цього року.

За указом Віктора Ющенка, ця група в тижневий термiн має розробити і подати відповідний план заходiв.

Водночас Президент Ільхам Алієв запевнив, що Азербайджан є прихильником політики диверсифікації експорту і готовий постачати нафту до Чорноморського регіону.

«У Грузії, на чорноморському узбережжі відкрили новий нафтовий термінал у місті Кулеві. Цей термінал певною мірою передбачає залучення проекту Одеса-Броди і таким чином є невід’ємною ланкою енергетичного коридору», – зазначив Ільхам Алієв.

Обидва Президенти висловили сподівання, що перший звіт робочої групи щодо нафтопроводу Одеса-Броди буде готовий до 1 липня.

Матеріали до теми:

• Міжнародний енергетичний форум у Києві: без Росії, але з думкою про неї • На Київському енергетичному форумі говорять про транспорт каспійської нафти до Європи і про Vanco
XS
SM
MD
LG