Доступність посилання

ТОП новини

Агентство ООН у справах біженців засуджує вбивство нігерійця в Україні


У вівторок цей орган Організації Об’єднаних Націй приєднався до Міжнародної організації міграції і ще близько 30 правозахисних організацій у засудженні вбивства в Києві громадянина Нігерії.

Вони вимагають від української влади дбайливо розслідувати вбивство, розглянувши можливість, що воно було расово мотивоване.

Як повідомила речниця Агентства ООН у справах біженців у Женеві, в його київському представництві особисто знали вбитого, який два роки тому звертався по правову допомогу.

Увечері 29 травня його знайшли в Солом’янському районі Києва з численними ножовими пораненнями. Міліція повідомила, що причини смертельного нападу невідомі.

Протягом останніх двох років правозахисні організації повідомляють про зростання кількості нападів на іноземців в Україні. Агентство ООН у справах біженців і Міжнародна організація міграції неодноразово висловлювали стурбованість неспровокованими нападами, побиттями й образами шукачів притулку, біженців, іноземців і представників меншин в Україні, нагадала речниця Агентства.

Вона навела неофіційну інформацію, яку зібрали правозахисні організації, з якої випливає, що вже цього року в Україні сталося принаймні 40 таких нападів, із них 4 вбивства.
XS
SM
MD
LG