Доступність посилання

ТОП новини

Чорноморський флот залишиться в Севастополі – представник Росії в НАТО


«Севастополь – це не місце перебування Чорноморського флоту. Севастополь як місто, як фортеця, як основна база створювався спеціально для Чорноморського флоту. У Чорноморського флоту іншого дому просто немає», – заявив постійний представник Росії в НАТО Дмитро Рогозін.

«Тому коли сьогодні (Президент України Віктор) Ющенко говорить про те, що Чорноморський флот має піти геть із Севастополя, це означає, що Чорноморський флот просто виганяють із його рідного дому, виставляють на вулицю, так би мовити», – сказав російський діяч на російському телеканалі «Весті» в четвер.

«Я думаю, що в Росії не буде політиків, які погодяться, щоб за їхнього життя, за їхнього керівництва Чорноморський флот пішов би геть із Севастополя. Цього не станеться», – наголосив він.

Президент Віктор Ющенко нещодавно своїм указом ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України, яке доручає українському урядові підготувати законопроект про виведення Чорноморського флоту Росії з території України до 2017 року. Саме тоді збігає термін нині чинного міждержавного договору про тимчасове перебування російського флоту в українському Криму.

Київ вважає, що це питання треба порушити вже зараз, щоб Росія мала час підготувати для свого флоту базу на власній території. Москва в відповідь заявляє, що говорити про це вже зараз передчасно, бо до 2017 року позиція України ще «може змінитися».
XS
SM
MD
LG