Доступність посилання

ТОП новини

Іванов: можливий візовий режим, не тому, що «шкiдливi клятi москалi придумали»


Перший вiце-прем'єр Росії Сергiй Iванов заявив, що вступ України до НАТО може призвести до запровадження вiзового режиму мiж Росiєю i Україною.

«Я впевнений, або майже впевнений, що в разi можливого вступу України до НАТО, неминуче, або майже неминуче, рано чи пiзно мiж Україною i Росiєю буде запроваджено вiзовий режим. I не тому, що це шкiдливi клятi москалi придумали, а тому, що Україну змусить НАТО... Це торкнеться мiльйонiв i навiть десяткiв мiльйонiв людей на територiї Росiї та України, чиї зв'язки будуть ускладненi», – зазначив Сергiй Iванов журналiстам у суботу в Севастополi.

За його словами, запровадження вiз для громадян Росiї та України, зокрема, призведе до того, що скоротиться потiк росiйських туристiв на курорти Криму.

«Водночас, я сильно сумнiваюся, що на пляжi Криму хлинуть потоки американських, англiйських i нiмецьких туристiв», – зауважив вiн.

Сергій Iванов привiтав жителiв Севастополя із 225-річним ювілеєм міста i побажав їм миру i спокою.

«За часiв Росiйської iмперiї i Радянського Союзу тут стояв флот для захисту пiвденних рубежiв Вiтчизни, а сьогоднi – Росiї та України», – заявив перший вiце-прем'єр Росії.

Вiн зазначив, що iсторiя Севастополя нерозривно пов'язана з вiйськово-морською iсторiєю Росiї i дорога всiм, для кого це – не пустий звук.

Сергій Iванов у суботу взяв участь в торжествах, присвячених 225-рiччю Севастополя. Вiн побував на урочистiй лiтургiї, яка відбулася у Володимирському соборi в Херсонесi. Крiм того, віце-прем'єр Росії поклав вiнок до меморiальної стiни на честь героїчної оборони Севастополя в 1941-1942 роках.

Союз НАТО не висуває до своїх членів жодних вимог щодо їхнього візового режиму. Натомість такі вимоги дотримуватися спільної візової політики щодо третіх країн має до своїх членів і кандидатів на членство Європейський Союз.
XS
SM
MD
LG