Доступність посилання

ТОП новини

Великобританія закликатиме Європу посилити санкції проти Ірану


Це станеться у тому випадку, якщо Іран не погодиться на пропозиції ядерних держав і Німеччини щодо згортання його ядерної програми.

Про це заявив британський прем’єр-міністр Гордон Браун під час зустрічі у Лондоні з президентом США Джорджем Бушем: «Якщо Іран і надалі ігноруватиме резолюції Ради Безпеки ООН і наші пропозиції партнерства, в нас не залишиться вибору, окрім як посилити санкції. Великобританія закликатиме Європу, і Європа погодиться вдатись до подальших санкцій проти Ірану. У першу чергу ми заморозимо закордонні активи найбільшого іранського банку «Меллі» і розпочнемо нову фазу санкцій щодо нафти і газу».

Напередодні один з іранських тижневиків повідомив, що країна зняла з рахунків у Європі 75 мільярдів доларів, побоюючись санкцій.

Минулого тижня США та ЄС на саміті у Словенії ухвалили декларацію, в якій йдеться, що сторони готові вжити надзвичайних заходів проти Ірану, якщо він не припинить збагачення урану.

Рада Безпеки ООН вже запровадила три пакети економічних санкцій проти країни, яка наполягає на мирному характері своїх ядерних розробок.
XS
SM
MD
LG