Доступність посилання

ТОП новини

Юлія Тимошенко: Секретаріат Президента порушує Конституцію


Бо, каже Прем'єр-міністр, забороняє губернаторам брати участь в засіданнях уряду.

Про це Юлія Тимошенко заявила на прес-конференції в Кабінеті міністрів.

«Те, що хтось не пускає губернаторів до уряду, – пряме порушенням Конституції. І мені дуже сумно, що сьогодні безробітному простіше одержати шенґенську візу, ніж губернаторам дозвіл приїхати до уряду і працювати. Я думаю, що така ситуація не додає стабільності і сили демократичній владі. Губернатори стали заручниками абсолютно антиконституційних речей», – сказала голова уряду.

При цьому вона нагадала, що, згідно з новоухваленим законом про Кабінет міністрів, всі голови обласних державних адміністрацій є підзвітними і підконтрольними уряду.

Кабінет міністрів запросив на засідання 18 червня для надання звіту щодо цінової ситуації в регіонах п'ятьох голів держадміністрацій.

Проте на початку засідання стало відомо, що керівники областей не братимуть участі в засіданні уряду.

Заступник керівника Секретаріату Президента Роман Безсмертний заявив, що заполітизовані виклики голів обласних державних адміністрацій на урядові заходи перешкоджають системному розвитку регіонів.

Він нагадав, що Секретаріат Президента неодноразово звертав увагу уряду на необхідність узгодження всіх виїздів керівників областей за межі підлеглих їм територій, як цього вимагає Указ Президента від 11 лютого цього року.
XS
SM
MD
LG