Доступність посилання

ТОП новини

Українськi митники затримали «одяг для паломникiв» вiд Gucci, Prada й Armani


Спiвробiтники Державної митної служби України затримали велику партiю дорогого одягу й аксесуарiв вiдомих свiтових брендiв пiд виглядом гуманiтарної допомоги, зокрема, «одягу для паломникiв».

Про це тижневику «Дзеркало тижня» повiдомили джерела в Державнiй митнiй службi, повiдомляє сайт видання в суботу.

Назву благодiйного фонду, який намагався завезти контрабандний товар до України, поки що не розголошують.

Затримано 94 вантажнi палети, з яких оглянуто та описано лише 25, тому оцiнити повну вартiсть партiї поки що неможливо. Але, на думку митних експертiв, уже тепер зрозумiло, що йдеться про мiльйони а, можливо, десятки мiльйонiв гривень.

У пакетi документiв, що супроводжували вантаж, був дозвiл Комiсiї з питань гуманiтарної допомоги при Кабiнетi Мiнiстрiв України, котра справдi визнала цей вантаж гуманiтарною допомогою. Такий документ є пiдставою для звiльнення вантажiв вiд усiх видiв податкiв, зокрема ПДВ.

Серед одягу, позначеного як одяг для паломникiв, були виявленi вироби вiд Prada, Valentino, Gucci, Dior, Armani, Antonio Maras та iнших вiдомих будинкiв мод. Середньостатистична сукня з цього набору оцiнюється в суму 565 доларів США.

Крiм того, серед затриманої партiї контрабанди було виявлено двi тонни автозапчастин фiрми Valeo (використовуються для французьких моделей автомобiлiв) i швейцарськi ножi марки Wengen.

Наразi митнi служби проводять розслiдування, пiсля якого матерiали буде передано правоохоронним органам.
XS
SM
MD
LG