Доступність посилання

ТОП новини

Іван Васюник: УЄФА відзначає прогрес України та Польщі в підготовці до Євро-2012


Про це йдеться у звітах щодо стану аеропортів, стадіонів, інфраструктури, телекомунікацій, безпеки та порядку, а також медицини, заявив український віце-прем’єр після засідання Виконавчого комітету Союзу європейських футбольних асоціацій.

Водночас головною проблемою України в підготовці до чемпіонату залишається стадіон «Олімпійський» у Києві. За словами Васюника, «керівництво УЄФА очікує рішення, яке підтвердить здатність Києва підготувати НСК «Олімпійський» своєчасно».

За правилами, стадіон мають здати в експлуатацію не пізніше ніж за рік до турніру.

Напередодні в інтерв’ю Радіо Свобода Іван Васюник висловлював упевненість, що для України немає небезпеки втратити Євро-2012.

«Я хочу ще раз запевнити Вас: Євро-2012 пройде в Україні і Польщі, і Україна виконає всі свої зобов’язання, і в частині стадіонів, і в частині аеропортів», – заявляв він.

На важливі рішення щодо України сьогодні не очікували

Сьогодні у Відні у складі української делегації на засіданні Виконавчого комітету УЄФА перебували представники українського уряду, Федерації футболу України і Національного агентства з підготовки та проведення Євро-2012.

Серед головних пунктів порядку денного цього засідання питань Євро-2012 не було.

УЄФА повідомить про результати нинішнього засідання свого виконкому в суботу на брифінгу в Відні, в якому візьме участь і президент УЄФА Мішель Платіні.

Раніше керівник УЄФА не раз заявляв, що жодних рішень щодо Євро-2012 не будуть ухвалювати принаймні до закінчення нинішнього європейського чемпіонату, фінальний матч якого відбудеться в неділю.

2 і 3 липня Платіні сам відвідає Польщу й Україну, щоб оцінити їхню готовність.

(Прага – Київ)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG