Доступність посилання

ТОП новини

Керівники країни привітали українців з Днем Конституції


«Це – свято Держави. Це – ваш день. День вашого права і свободи. День вільного і відповідального громадянина. Кожному з нас ще належить ним стати», – зазначив Президент Віктор Ющенко і додав: «Я не шукаю для вас красивих слів. Ми вийдемо зі стану нинішніх чвар. Політики, які зійшлися в протистоянні, дискредитують не вас, не державу і не нашу ідею. Вони дискредитують себе. Їхня дорога зайшла в глухий кут. Я усвідомлюю свою відповідальність перед вами».

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко зауважила: «Я хочу, щоб ми відчували День 28 червня як справжнє свято». Вона висловила переконання, що «нам потрібні такі дати – для єдності нації, для усвідомлення своєї української ідентичності, для примирення в суспільстві, для незворотності історичного факту: Україна – вільна незалежна держава. І так буде завжди!»

Голова Верховної Ради України Арсеній Яценюк нагадав, що «останнім часом в Україні все більше точиться розмов про зміну Основного Закону». «Конституційна реформа почала використовуватись політиками як зброя у політичній боротьбі. Але Конституція – це документ нації, а не політиків», – підкреслив А. Яценюк наголосив: «В Україні немає потреби створювати нову Конституцію, мова може йти лише про доопрацювання Основного Закону. Сьогодні усім нам треба навчитися поважати та виконувати чинну Конституцію!»
XS
SM
MD
LG