Доступність посилання

ТОП новини

Мережі тепловодопостачання в Україні зношені на 65% – міністр


На реформування житлово-комунального господарства та вирішення всіх його проблем потрібні сотні мільярдів гривень, сказав в ефірі Радіо Свобода міністр із питань ЖКГ Олексій Кучеренко.

У цьому винні «всі без винятку уряди, вся влада», вважає він.

«На жаль, житлово-комунальне господарство в Україні є залежним від політики – коли фактично в кожну квартиру, до кожного виборця через водопровідний кран, через тепломережу, через електромережу, через двірника стукає політик», – вважає міністр.

За його словами, потрібно зробити «надзусилля», щоб вивести реформування ЖКГ поза політику.

«У нас відбувся розрив, децентралізація. Ми загралися в демократію. І я, як міністр, роблю все, щоб ця демократія стала трішечки керованою», – стверджує Олексій Кучеренко.

Ідея реформування ЖКГ в Україні, за словами міністра, полягає в тому, що є монополісти з комунальних послуг, як-то водопровід, теплопостачання, газ, електроенергія. За це має опікуватися держава. Надання ж усіх інших послуг із утримання будинків та прибудинкових територій потрібно віддати у приватні руки. Завданням міністерства буде лише встановлювати стандарти та ліцензувати ці послуги.

«Наше завдання – дати людям право обирати, хто надаватиме їм послуги. Стоїть ціла черга людей і компаній, котрі хочуть надавати послуги. Але, на жаль, між ними та споживачем стоять муніципалітети, депутати міських рад, які хочуть оцей штучний комунальний ЖЕК зробити посередником», – сказав Радіо Свобода міністр ЖКГ Олексій Кучеренко.
XS
SM
MD
LG