Доступність посилання

ТОП новини

Міжнародні навчання «Сі Бриз» відбудуться, як і планувалося – Ігор Тенюх


Командувач Військово-Морських Сил України підтвердив у неділю в Севастополі, що цьогорічні навчання пройдуть із 14 по 26 липня в Одеській області.

За словами віце-адмірала, підготовка до цих навчань уже завершилася, і зараз розпочалася «пряма готовність» до них.

У квітні Верховна Рада ухвалила закон, який передбачає провести в 2008 році 9 навчань за участю українських військовослужбовців за межами території України та 11 військових навчань на території України, серед них і «Сі Бриз – 2008».

У цьогорічному «Сі Бриз» візьмуть участь представники України і ще 14 держав (Азербайджану, Бельгії, Вірменії, Великої Британії, Грузії, Греції, Данії, Канади, Латвії, Македонії, Німеччини, США, Туреччини і Франції).

Такі навчання відбуваються в Україні з 1997 року – спершу за програмою НАТО «Партнерство задля миру», останніми роками – як українсько-американські з залученням інших учасників.

Навчання щоразу викликали протести лівих і проросійських сил. 2006 року «Сі бриз» довелося скасувати через такі протести.

Цього року Одеський окружний адміністративний суд 3 липня заборонив публічні акції біля місця проведення міжнародних військових навчань «Сі Бриз – 2008» в Одеській області.
XS
SM
MD
LG