Доступність посилання

ТОП новини

Костянтин Затулін знову застерігає Україну про НАТО і «великий договір»


Росія зацікавлена в продовженні чинності українсько-російського договору про дружбу, співпрацю і партнерство, яка збігає наступного року, заявив депутат Держдуми Росії.

Але Росія не зможе цього зробити, якщо Україна продовжить свій курс у НАТО, застеріг він у неділю в Одесі.

За його словами, якщо Україна не піде назустріч у проблемних питаннях між двома країнами й не прислухається до Росії, то Москва може перед 1 жовтня цього року – за півроку до закінчення чинності цього договору – попередити Київ про свій вихід із нього.

Але, наголосив Затулін, навіть можливе розірвання цього договору не означає, що буде розірвано й договір про тимчасове базування російського Чорноморського флоту в Криму на період до 2017 року.

Навіть якщо Україна наполягатиме, що договір про флот не може існувати без «великого договору» й розірве його в односторонньому порядку, Росія може «не погодитися» з цим і таким чином залишити свій флот у Криму, заявив російський діяч.

Костянтин Затулін перебував в Одесі на засіданні групи Верховної Ради з міжпарламентських зв’язків із Росією і групи Держдуми зі зв’язків із парламентом України.

Одне з його висловлювань у перебігу цього засідання, зміст якого не наводили, викликало попередження російському політикові з боку Служби безпеки України.
XS
SM
MD
LG