Доступність посилання

ТОП новини

ІМІ: дії Генпрокуратури щодо журналіста Лещенка є неадекватними


Інститут масової інформації висловлює стурбованість діями Генпрокуратури щодо примусового приводу журналіста «Української правди» Сергія Лещенка для допиту у справі про отруєння Віктора Ющенка.

«Такі дії стосовно журналіста видаються неадекватними у даній ситуації, оскільки Сергій Лещенко не може бути надто важливим свідком у цій справі», – зазначила директор Вікторія Сюмар.

«Оскільки дії відбуваються стосовно відомого журналіста, який є автором численних журналістських розслідувань, в тому числі розслідувань щодо сина Президента та отруєння Президента, то в даному випадку ми можемо говорити про здійснення тиску на цього журналіста особисто та видання, яке він представляє», – додала вона.

Також Інститут масової інформації висловлює стурбованість стосовно того, що «в Україну знову повертається практика силового затримання журналістів, яка фактично зникла після 2004 року».

Валентина Теличенко, котра представляла в суді інтереси вдови загиблого журналіста Георгія Гонгадзе, також вважає дії Генпрокуратури неадекватними. «Атмосфера в Генеральній прокуратурі надзвичайно нездорова. Головна мета тих, хто там керує, – вислужитися перед начальником. Нічого спільного з завданнями прокуратури, які визначені в Конституції, це не має», – зауважила юрист.

За словами Теличенко, «зовсім уже смішно виглядає застосування приводу до журналіста». «Певно, страшенно хотілося слідчому показати оперативність у роботі. Про надзвичайну проворність нашої ГПУ вже знають не лише в Україні», – зазначила юрист.
XS
SM
MD
LG