Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура викликає Давида Жванію на допит через ЗМІ


У Генеральної прокуратури виникла необхідність провести з народним депутатом «низку важливих слідчих дій» у справі про отруєння Віктора Ющенка, але той не з’являється на виклики, заявляє прес-служба ГПУ.

У заяві перелічений цілий список вдалих і невдалих спроб вручити Давидові Жванії повістки, зокрема, через міністра внутрішніх справ Юрія Луценка чи Голову Верховної Ради Арсенія Яценюка.

Відтак Генпрокуратура запрошує депутата на допит як свідка через засоби інформації.

Причиною є те, що, як мовиться в заяві прес-служби, Жванія «останнім часом дуже активно виступає в засобах інформації з заявами та інтерв’ю, що стосуються предмета розслідування в цій кримінальній справі, а від надання свідчень у встановленому законом порядку ухиляється».

У заяві нагадано, що й народні депутати зобов’язані дотримуватися вимог Конституції й законів України.

Наприкінці травня Давид Жванія стверджував на Радіо Свобода, а потім повторював цю думку в інших засобах інформації, що Віктор Ющенко взагалі не був отруєний, а всі заяви про отруєння, мовляв, сфальсифікувало оточення Ющенка.

Із такими заявами Жванія почав виступати після того, як Генпрокуратура порушила кримінальну справу через можливу незаконність отримання ним свого часу українського громадянства.

Раніше Жванія був одним із найближчих соратників Ющенка.
XS
SM
MD
LG