Доступність посилання

ТОП новини

Чи гарантує гарний врожай зернових стабільне життя фермерам? Де в Україні найдорожчі кредити? (Огляд преси)


Київ – Газета «Голос України» стверджує, що гучні заяви урядовців про небувалий урожай нинішнього року й величезні торішні надлишки зерна не внесли стабільності та розміреності в життя хліборобів. Кожен, хто власноруч виростив хліб, тепер повинен добре чухати потилицю: що робити далі? Бо, крім політичних декларацій, жоден із них не отримав чітких перспектив, а що буде з цим хлібом? Які ціни очікуються на зерновому ринку? Чи можна насправді перенасититися хлібом і куди врешті-решт потечуть зернові потоки? Докладніше про проблеми аграріїв йдеться в статті «На вільних хлібах».

Через припинення іпотечного кредитування і зміцнення гривні навіть солідні будівельні компанії призупиняють будівництво житлових будинків. Експерти вважають, що до осені наступного року квартири економ-класу подешевшають на 35%, а бізнес-класу на 10–15%. А ось житло преміум-класу, на думку фахівців, навпаки, може подорожчати ще на 15%. Про це розповідає газета «Факти».

Кредити, що видаються в магазинах, найдорожчий вид банківських послуг, стверджує «Газета 24». У деяких банках клієнтові позичають лише за умови, що він поверне подвійну вартість товару. Банкіри пояснюють таку дорожнечу тим, що вони позичають майже наосліп, не знаючи, чи повернуть їм гроші. Тому чесний клієнт платить за себе й за того, хто гроші не повертає. Про це наголошується в статті «Дешевше не буде».

Газета «Сегодня» розповідає про правила і особливості нарахування відпускних. Адже багатьом знайоме відчуття розчарування при отриманні чесно заробленої винагороди на відновлення «трудового ресурсу». Видання розповідає, чому при однаковій тривалості відпочинку в різні пори року ця плата може суттєво відрізнятися. Публікація називається «Відпускна бухгалтерія».

Газета «Україна молода» стверджує, що користь, яку отримала Русь від християнства, вже десять віків як стала доведеною теоремою. Тоді її прийняли у тодішній «Євросоюз», і цим багато сказано. Тверезий політичний розрахунок зумовив насильницьке «щастя» киян, у яких брутально відібрали старих богів. Це згодом поняття «християнський» стало сприйматися як синонім найбільших чеснот. А 1020 років тому так званий «екзит-пол», проведений на виході з ріки Почайни, засвідчив би далеко не райдужне ставлення городян до примусового хрещення. Напередодні 1020-ліття Хрещення кореспонденти «України молодої» з’ясували, як зараз виглядають місця язичницького та похрещеного Києва. Заголовок публікації – «Хрест на Києві».

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG