Доступність посилання

ТОП новини

Путін обвалив російський фондовий ринок


У відповідь на вчорашні заяви прем’єр-міністра Росії індекс російської фондової біржі РТС упав сьогодні на 4,4% та опинився нижче за психологічно важливий рівень у 2000 пунктів уперше з березня цього року.

А акції потужної металургійної й вуглевидобувної компанії «Мечел» знецінилися відразу майже на 40 відсотків на торгах у Нью-Йорку. Загальна «вартість» компанії зменшилася приблизно на 5 мільярдів доларів.

Як вважають, учорашня різка словесна атака Володимира Путіна на компанію «Мечел» відлякнула інвесторів і викликала падіння ринку акцій російських компаній.

Путін звинуватив компанію, що вона продає свою продукцію на внутрішньому ринку дорожче, ніж на експорт, і запропонував антимонопольним органам та прокуратурі негайно перевірити її діяльність.

Ефект від несподіваної критики Путіним цієї компанії поєднався з негативним враженням іноземного бізнесу від раптового від’їзду з Росії керівника російсько-британського нафтового холдингу ТНК-BP.

Роберт Дадлі вчора оголосив, що вирішив залишити Росію через безпрецедентну, за його словами, кампанію розслідувань і перевірок.
XS
SM
MD
LG