Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: Реакція Росії на заборону в’їзду Затуліну – «неадекватна»


«Заполітизованою та далекою від об’єктивності» назвав речник Міністерства закордонних справ України Василь Кирилич, оприлюднену російським МЗС оцінку ситуації із забороною депутату Держдуми Росії Костянтину Затуліну протягом року відвідувати Україну.

МЗС України непокоїть «неприхований намір російської сторони пов’язати ці події з перспективами розвитку українсько-російських відносин та заяви про «згубні наслідки», – сказав Василь Кирилич,

Ще більше несприйняття у зовнішньополітичного відомства України викликають звинувачення у начебто «нешанобливому ставленні» до ієрархів Російської Православної Церкви під час святкування 1020-річчя Хрещення Київської Русі.

«Викликає подив те, що у світській державі зовнішньополітичне відомство дає оцінки програмі участі представників РПЦ у згаданих заходах, яка заздалегідь була з ними погоджена», – наголошує речник МЗС.

Міністерство закордонних справ України «рішуче відкидає оприлюднені російською стороною оцінки та звинувачення. Ми переконані, що згадані події на території України відбувалися у строгій відповідності до національного законодавства і відтак не повинні негативно позначитися на високому рівні українсько-російського співробітництва», – заявив Василь Кирилич

Департамент інформації і преси МЗС Російської Федерації 25 липня 2008 року поширив повідомлення про зміст бесіди першого заступника міністра закордонних справ РФ Андрія Денисова з Надзвичайним і Повноважним Послом України в Росії Костянтином Грищенком.

Зокрема, МЗС Росії висловило обурення забороною в'їзду Костянтину Затуліну та тим, щ, ніби-то, під час відзначення 1020-ліття Хрещення Київської Русі демонструвалася «неповага до керівництва Російської Православної Церкви».
XS
SM
MD
LG