Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко: вже виплачуються компенсації постраждалим від дощового паводку


Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко на засіданні уряду повідомила, що з вечора 29 липня жителі підтоплених районів Західної України розпочали отримувати грошову компенсацію.

Прем’єр наголосила, що наразі видають лише аванси – у розмірі 5 тисяч, 2,5 та 1 тисячі гривень, залежно від категорії понесених збитків. А повна компенсація буде сплачена після кінцевої оцінки вартості і обсягів збитків.

За словами голови уряду, компенсаційні виплати постраждалим від стихії громадянам будуть розносити працівники «Укрпошти», «так, як вони розносять пенсію, безпосередньо за адресою і передавати людям цей перший аванс для того, щоб вони мали можливість почати відновлювальні роботи свого житла».

********
Оцінювання майнових втрат постраждалих від стихії спрощено

Як повідомив сьогодні міністр з питань надзвичайних ситуацій Володимир Шандра, ухвалено відповідну постанову, що дозволить оцінювати завдані стихією збитки без «жодної бюрократії».

Спеціальні комісії обходитимуть двори і «якщо будинку немає, складатимуть акт про те, що цей будинок знищено, а якщо будинок пошкоджено – акт про пошкодження і завданий збиток», – пояснив міністр.

Потім усі ці акти надсилатимуть до Міністерства регіонального розвитку та будівництва, а звідти – до Міністерства фінансів для виділення коштів на виплату компенсацій.

«Все має бути зроблено швидко і гроші має бути виділено. Я сподіваюся, що Верховна Рада завтра прийме зміни до бюджету», – наголосив міністр з питань надзвичайних ситуацій.

Також уряд має намір дозволити місцевій владі залучати підрядників для відновних робіт з ліквідації наслідків дощового паводку, без тендерів.

За словами Прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, місцева влада самостійно обиратиме найефективнішого підрядника, але контрольно-ревізійне управління стежитиме за цільовим використанням коштів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG