Доступність посилання

ТОП новини

Президент та Прем’єр подякували депутатам за ухвалення змін до держбюджету


Віктор Ющенко спеціальною телеграмою привітав Верховну Раду із «консолідованими діями, які здатні подолати наслідки стихійного лиха і надати необхідну допомогу населенню постраждалих областей».

Юлія Тимошенко теж позитивно оцінила голосування в парламенті під час ухвалення закону про внесення змін до бюджету на 2008 рік.

«Можливо, вперше за останні місяці політикум України зміг об'єднатися для того, щоб допомогти людям, для того, щоб вирішити низку проблем, які зараз існують у країні», – сказала Прем'єр-міністр.

У четвер Верховна Рада ухвалила зміни до держбюджету-2008 із урахуванням витрат для ліквідації наслідків руйнівної повені. Загалом, збільшено його витратну частину бюджету на 5,802 мільярди гривень.

Закон підтримав 441 народний депутат.

Також депутати підтримали норму про підвищення ставок акцизних зборів, як це й пропонував уряд.

Водночас, депутати виключили норму про надання державних гарантій «Укравтодору» у розмірі 24,3 мільярда гривень для залучення кредитів на відновлення інфраструктури.

Крім того, депутати відмовились змінити розпорядника бюджетних коштів. Відповідно до ухваленого закону, бюджетними коштами розпоряджатимуться місцеві органи виконавчої влади, а не Міністерство економіки, як було спершу запропоновано.

*******
За основу було узято проект змін до держбюджету, внесений Президентом із урахуванням положень урядового законопроекту і проекту від фракції Партії регіонів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG