Доступність посилання

ТОП новини

Парламент затвердив Указ Президента про зони надзвичайної екологічної ситуації


У четвер більшість, 439 із 441 зареєстрованого у сесійній залі народних депутатів, проголосували «за» ухвалення рішення «Про оголошення окремих територій Вінницької, Івано-Франківської, Закарпатської, Львівської, Тернопільської та Чернівецької областей зонами надзвичайної екологічної ситуації».

Тим самим Кабінету міністрів доручено забезпечити виділення додаткових фінансових та матеріальних ресурсів, необхідних для нормалізації екологічного стану та відшкодування завданих стихійним лихом збитків, а також запровадити жорсткий контроль за цільовим використанням цих грошей і ресурсів.

Наразі на Уряд покладено обов’язок забезпечити населення продуктами харчування, питною водою, предметами першої необхідності, медичною допомогою та медикаментами, організувати розселення громадян, житло яких постраждало від стихійного лиха, до приведення житла у придатний для проживання стан.

Уряд разом із обласними державними адміністраціями 6 областей має у найкоротший час ліквідувати наслідки стихійного лиха.

Йдеться про відновлення транспортних, електричних та газових мереж і мостів, відбудову усіх будинків та споруд, розчищення сільськогосподарських угідь та провести у повному обсязі усі протипаводкові роботи.

При цьому Міністерство внутрішніх справ України разом із місцевими органами влади мають забезпечити посилену охорону громадського порядку, особистих та майнових прав громадян, їхнього життя і здоров'я, а також охорону та збереження майна підприємств, установ та організацій у зонах надзвичайної екологічної ситуації.

Згідно з Указом, окремі місцевості оголошуються зонами надзвичайної екологічної ситуації на строк 90 днів.

****

МНС підтверджує загибель 30 людей від стихійного лиха

Унаслідок повені потонули 23 людини, троє людей померли в результаті враження блискавкою i троє – вiд електричного струму, ще одна людина загинула внаслiдок обвалу, повідомив міністр з надзвичайних ситуацій Володимир Шандра.

Остаточні дані про кількість загиблих будуть тоді, коли зійде вся вода і місцеві органи влади зберуть усю інформацію про членів своїх громад.

Шандра також зазначив, що через стихiю пiдтопленi 767 населених пунктiв, пошкодженi 553 автомобiльнi мости, 728 пiшохiдних мостiв, розмитi 660 км автомобільних дорiг рiзного значення в чотирьох областях, знеструмленi 349 населених пунктiв.

Прем'є-міністр Юлія Тимошенко повідомила, що більше ніж 41 тисяча родин втратила житло, оскільки будинки затопило майже по дахи і вони відновленню не підлягають.

Голова Уряду наголосила, що масштаби екологічної катастрофи є рекордними для України.

(Прага – Київ)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG