Доступність посилання

ТОП новини

Російський літак скинув на Грузію декілька бомб


Бої між Грузією та Південною Осетією не припиняються. Повідомляють про поранення у зоні конфлікту трьох російських миротворців. Влада невизнаної республіки Південна Осетія заявляє про 15 загиблих.

За даними Міністерства внутрішніх справ Грузії, три російські літаки порушили грузинський повітряний простір. Один із них скинув декілька бомб.

Прем’єр-міністр Росії Володимир Путін назвав дії Грузії «агресивними» і зазначив, що вони «не залишаться без відповіді».

Перед початком нічних боїв помічник державного секретаря США Деніел Фрід повідомив, що Вашингтон і Москва домовилися співпрацювати, щоб покласти край конфліктові.

Водночас, сказав він, виглядає, що саме Південна Осетія спровокувала цей останній спалах насильства, який почався останніми днями. Він також сказав, що США закликали Росію домагатися від «її південно-осетинських друзів» стриманості. Із таким же закликом він звернувся й до грузинської сторони.

Такого ж погляду на події дотримуються і в Грузії. Тбілісі заявляє, що був змушений до бойових дій у відповідь на дії з боку Цхінвалі.
XS
SM
MD
LG