Доступність посилання

ТОП новини

Україна готова надати Грузії політичну й гуманітарну допомогу


Про це заявив спеціальний представник Президента України в Грузії, заступник міністра закордонних справ Костянтин Єлісєєв у Ґорі (Грузія).

Він наголосив, що Україна стурбована конфліктом у Грузії.

Костянтин Єлісєєв повідомив, що постійно тримає Президента Віктора Ющенка в курсі подій, які відбуваються в регіоні.

Єлісєєв заявив про солідарність України й Грузії.

«Хочу передати слова солідарності й підтримки грузинському народу – ми в найважчі хвилини є й будемо з вами», – зазначив спецпредставник.

За словами Костянтина Єлісєєва, зараз Україна веде дипломатичні переговори з іншими державами й готова надати Грузії допомогу, у першу чергу, в політичній і гуманітарній сферах.

Єлісєєв зауважив, що зусилля України спрямовані на те, щоб у першу чергу домогтися припинення кровопролиття й перейти до переговорів.

«Для нас альфа й омега, що врегулювання ситуації повинне бути в рамках договорів і з урахуванням принципів суверенітету й територіальної цілісності», – зазначив заступник міністра закордонних справ.

При цьому Єлісєєв відмовився говорити про можливість військової допомоги України й висловив сподівання, що незабаром конфлікт у Південній Осетії буде врегульовано мирним шляхом.

У ніч із 7 на 8 серпня грузинські війська почали наступ на столицю Південної Осетії Цхінвалі, після того як влада Грузії звинуватила південно-осетинських сепаратистів у вчиненні нападів на мирне населення й миротворчі підрозділи в декількох селах неподалік від Цхінвалі.

Південна Осетія звернулася по допомогу до Росії, яка, у свою чергу, ввела до Південної Осетії війська, котрі розпочали бої із грузинськими армійськими підрозділами. Російська авіація завдала ударів по низці об’єктів у різних районах Грузії.

Україна закликала Росію вивести свої війська із Грузії.
XS
SM
MD
LG