Доступність посилання

ТОП новини

Україна почала евакуацію працівників посольства у Грузії


Президенти Саакашвілі та Ющенко на саміті ҐУАМ у липні У Батумі.
Архівне фото
Президенти Саакашвілі та Ющенко на саміті ҐУАМ у липні У Батумі. Архівне фото

Про це повідомив заступник міністра закордонних справ Костянтин Єлисеєв.

Автоколона зі співробітниками посольства пересувається у напрямку столиці Вірменії Єревана. Завтра їх планують переправити з Єревана до України.

Триває евакуація із Грузії громадян України. Для цього уряд виділив три додаткових літаки, які сьогодні доправлять українців із Грузії на батьківщину.

За повідомленням прес-служби Кабінету міністрів України, два літаки відбудуть з Києва до Тбілісі, ще один - із Донецька до Батумі. Вже сьогодні українські громадяни повернуться на батьківщину.

Президент України Віктор Ющенко терміново відбуває до Тбілісі, повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ України.

Всі дипломатичні заходи, які здійснюються представниками міжнародних організацій та лідерами окремих країн, поки що не принесли жодних результатів. Військові дії Російської Федерації вийшли за межі конфліктної зони, порушуючи суверенітет і територіальну цілісність Грузії. З кожною годиною збільшується загроза життю мирного населенню Грузії та зростає кількість біженців.

У цих умовах президенти України, Франції, Польщі, Литви та Естонії вирішили невідкладно вилетіти сьогодні до Тбілісі. Вони планують зустрітися з демократично обраним президентом Грузії та його урядом і зупинити трагічний розвиток подій.

Українська сторона розглядає зазначену спільну місію глав демократичних європейських держав як важливу складову зусиль міжнародної спільноти щодо захисту та гарантування територіальної цілісності та суверенітету незалежної Грузії, мовиться у повідомлені прес-служби Президента України.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG