Доступність посилання

ТОП новини

Невизнані Абхазія і Південна Осетія підписали в Москві документ про принципи врегулювання


Росія підтримає будь-яке рішення Південної Осетії й Абхазії відносно статусу цих республік і буде служити їх гарантією у світі, заявив президент Росії Дмитро Медведєв.

Про це він сказав на зустрічі з лідерами Абхазії і Південної Осетії Сергієм Багапшем і Едуардом Кокойти. Вони в присутності Дмитра Медведєва і глави МЗС РФ Сергія Лаврова підписали документ про принципи врегулювання, раніше погоджений із Францією.

«Хотілося б, щоб ви знали, позиція Росії незмінна: ми підтримаємо будь-яке рішення, яке приймуть народи Південної Осетії й Абхазії відповідно до статуту ООН, міжнародної конвенції 1966 року і Гельсінського акту про безпеку в Європі, і не тільки підтримаємо, але і будемо їх гарантувати як на Кавказі, так і в цілому у світі», – заявив Медведєв.

Лідери Польщі, Латвії, Литви та Естонії гостро скритикували в середу план мирного врегулювання в Грузії.

План узгодили в Москві президенти Росії та Франції Дмитро Медведєв і Ніколя Саркозі. Франція головує зараз в ЄС.

У спільній заяві чотирьох президентів зазначається, зокрема, що в плані нічого не мовиться про повагу територіальної цілісності Грузії.

Чотири країни закликали також прийняти Грузію до НАТО, щоб запобігти в майбутньому будь-яким можливим актам агресії проти неї.

Заяву зачитав у середу в Брюсселі литовський лідер Валдас Адамкус.


XS
SM
MD
LG